Fatih Pense's Blog

Sörfçünün Bildiği

Tuesday, June 12th, 2012

Fasıl 1

Kaymak fıçısına iki kurbağa düşmüş, birisi pes etmiş ve ölmüş, diğeri ise sürekli çırpınarak kaymağı tereyağına çevirmiş ve üstüne basıp zıplayarak kurtulmuş.

***

Fasıl 2

Başarmak için sabırlı, dirençli, inatçı olmak ve kulakları tıkamak gerekiyor. Zorluklardan zevk almak, onların üzerine gitmek gerekiyor. Ancak gözlemliyorum ki anlamsız, faydasız zorlukların da üzerine gidiyoruz.

Örnek bir konuşma: “Şunu da yaparız(iyimser) off süper olur (sonuç odaklı). Bunu da yaparız bak şimdi şöyle olacak (hemen detaylara dalar)…”

Kendimize en minik konulardan bile dikkat, emek, sorumluluk isteyen “projecikler” çıkarıyoruz. Sadece iş veya girişimcilikten bahsetmiyorum, hayatın en ufak bir anında bile, zor yoldan gitmeyi seçiyoruz. Zamanla bu projecikler etrafımızı sarıyor,maddi ve manevi anlamda parçalanmış buluyoruz kendimizi.

Bu bir enerji problemidir.

Körü körüne akışına kapılmak saçma. Ek olarak, alışkanlıkla her konuda bilinçsizce akıntıya kürek çekmek de saçma. Enerjimizi iyi kullanmalıyız. Akıntıları kullanmaktan hiç çekinmeyip, enerjimiz en çok değer üreteceği zamanlarda akıntıya karşı gitmeliyiz.