Fatih Pense's Blog

Rails İstanbul Buluşması

Thursday, May 12th, 2011

Promoqube’un organize ettiği “Rails İstanbul” etkinliğine arkadaşlarımla birlikte katıldım.

Etkinlikte Promoqube dışında firmalarda çalışanlar, girişimciler ve öğrenciler vardı.

Tanışma ve sohbet çok keyifliydi. Bununla birlikte bu etkinliğin ve devamının herkese somut kazanç getireceğini düşünüyorum.

İlgimi çeken bir başka nokta: Burak Arıkan Bey, MIT’de bile öğrenme eyleminin derslerden daha çok buna benzer topluluklarda gerçekleştiğinden bahsetti. Toplulukların ne kadar önemli olduğunu kendi üniversitemdeki tecrübelerimden, özellikle girdiye(ben) ve çıktıya(yine ben) bakarak bilmeme rağmen MIT’de bile toplulukların daha önemli olduğunu birinci ağızdan duymak beni şaşırttı.

Bu etkinlikten sonra, topluluğun gücüne, kazan-kazan ilkesine ve insanların potansiyellerine daha çok inanıyorum. İnsiyatif alıp bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmek isteyen, bu değişime ön ayak olmak isteyen şirketin Promoqube olması şaşırtıcı değil. Sadece kendilerinin değil herkesin birden kazanacağı böyle bir proje başlatmalarını tebrik ediyorum, sonuna kadar destekleyeceğim.

Girişimci olmak isteyen, bilgi çağında olduğumuzun farkında olan tüm dostlarıma sesleniyorum: Dünde takılmak, bugünün peşinden koşturmak yerine, şimdiden geleceği tasarlayıp yaşamak isteyenlerin tam da buralarda bir yerlerde olması gerekiyor! 🙂

Topluluğun Facebook sayfası: http://www.facebook.com/rails.istanbul

Topluluğun Twitter hesabı: http://twitter.com/railsistanbul

Ayrıca topluluktan bu yazıyı okuyanlar varsa benimle twitterdan iletişime geçebilirler: http://twitter.com/fatihpense

Resimler Uğur Bey’in blog yazısından: https://ugurozyilmazel.tumblr.com/post/5449506484/rails-istanbul-bulu%C5%9Fmas%C4%B1